[ccpw id="67"]

Ce este Blockchain ?

Un Blockchain (lant din blocuri) este o listă în continuă creștere a înregistrărilor, numite blocuri, care sunt legate și securizate folosind criptografia. Fiecare bloc conține în mod obișnuit un pointer hash ca link către un bloc anterior, un timbru și date despre tranzacții. Prin proiectare, blocurile sunt în mod inerent rezistente la modificarea datelor. Harvard Business Review îl descrie ca fiind “un registru deschis, distribuit, care poate înregistra tranzacțiile între două părți eficient și într-un mod verificabil și permanent”. Pentru a fi utilizat ca registru distribuit, un blockchain este gestionat în mod obișnuit de o rețea peer-to-peer colectiv aderând la un protocol pentru validarea blocurilor noi. Odată înregistrate, datele dintr-un bloc dat nu pot fi modificate retroactiv fără modificarea tuturor blocurilor ulterioare, ceea ce necesită coluziunea majorității rețelei.

bloc-lant, Blockchain, pi, registru deschis, Satoshi Nakamoto, transfer

Ansamblurile de blocuri sunt securizate prin proiectare și reprezintă un exemplu de sistem de calcul distribuit, cu o toleranță ridicată la defecțiuni bizantine. De aceea, consensul decentralizat a fost realizat cu un blocaj. Acest lucru face ca blocurile să fie potrivite pentru înregistrarea evenimentelor, a înregistrărilor medicale și a altor activități de gestionare a înregistrărilor, cum ar fi gestionarea identității, procesarea tranzacțiilor, documentarea provenienței sau trasabilitatea produselor alimentare.

Primul bloc a fost conceput în 2008 de către o persoană anonimă sau un grup cunoscut sub numele de Satoshi Nakamoto și a fost implementat în 2009 ca o componentă esențială a bitcoinului în care servește drept registru public pentru toate tranzacțiile. Invenția blockchain-ului pentru bitcoin a făcut-o ca prima monedă digitală să rezolve problema dublă a cheltuielilor fără a avea nevoie de o autoritate de încredere sau de un server central. Designul bitcoin a fost inspirația pentru alte aplicații.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.