[ccpw id="67"]

Ce este Ethereum ?

open sourcepiplatforma descentralizata

open source, pi, platforma descentralizata

Ethereum este o criptomoneda foarte populara.Pe linga asta Ethereumeste o platformă pentru crearea de servicii online descentralizate bazate pe bloc (Đapps, aplicații descentralizate),care lucrează pe baza contractelor inteligente. A fost propusă de fondatorul Bitcoin Magazine[en] de către Vitalik Buterin la sfârșitul anului 2013, rețeaua a fost lansată pe 30 iulie 2015.Ca o platformă deschisă (open source), Ethereum simplifică foarte mult punerea în aplicare a tehnologiei Blockchain, ceea ce explică interesul nu numai noile start-up-uri , dar, de asemenea, cei mai mari dezvoltatori de software, cum ar fi Microsoft, IBM și Acronis. Companiile financiare, inclusiv VTB și Sberbank, companiile aeriene Lufthansa și S7 și organizația internațională de caritate UNISEF, manifestă un interes considerabil pentru platformă.
Ethereum a fost descris inițial într-una dintre publicațiile lui Buterin la sfârșitul lui 2013. În aprilie 2014, Ethereum a fost descris formal de Gavin Wood în așa-numita “carte galbenă”. Aproximativ în același timp, Ethereum find numit „următoarea generație de Bitcoin“ (sau „Bitcoin 2.0“).
În cea de-a doua jumătate a anului 2014, a început demararea de fonduri pentru dezvoltare prin crowdfunding. Pentru o dezvoltare financiară Ethereum distribuit număr inițial în eter, după 42 de zile a primit 31,591 Bitcoin, care la acel moment este echivalent cu $ 18439086. După aceea, el a atras atenția multor bănci ca o platformă de testare pentru studierea contractelor și obligațiunilor inteligente. Platforma bloc Ethereum a fost lansată pe 30 iulie 2015.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.